Júlia, Rita
13 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Visszautasítja az őt ért vádakat az EKI volt vezetője

2010.11.13. 17:47

Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt vezetője, Kárpáti Zsuzsa visszautasítja az őt ért vádakat; az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében leszögezte: "munkám során mindvégig (...) a hatályos előírásoknak megfelelőn jártam el".

A Magyar Hírlap szombati számában azt közölte, hogy büntetőfeljelentés születhet Kárpáti Zsuzsa ellen, mert a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vizsgálata szerint kampánycélokat szolgálva vezette az intézetet.

Kárpáti Zsuzsa közleményében azt írta, hogy az EKI főigazgatói posztjáról 2010. június 22-én mentette fel a miniszter, majd a hivatalos átvételi eljárás után kezdett el vizsgálódni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az intézetben. Ez a vizsgálat, ismeretei szerint, jelenleg is tart - tette hozzá.

"A hivatali utat mindig betartottam és betartattam a dolgozókkal, semmiféle jogosulatlan szóbeli utasítást nem adtam ki" - közölte. Hozzátette, hogy a közbeszerzéssel szükségszerűen megbízott cég és ügyvédek mindenkor arányos díjazást kaptak. A közbeszerzési megbízásokat és kifizetéseket a gazdasági igazgató minden esetben ellenjegyezte, és kifogást egyszer sem emelt - írta Kárpáti Zsuzsa, hozzáfűzve: "tiszta lelkiismerettel állok minden esetleges vizsgálat elébe".