Erik, Alexandra
EUR 382,94 Ft
USD 364,22 Ft
9 °C
23 °C

Megfelezik a miniszterek szabadságát

2011.02.07. 18:31 Módosítva: 2011.02.07. 18:44

A tervek szerint a felére csökkentik a politikai vezetők szabadságát. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint évi negyven napot úgysem tudnak kivenni.

A törvénymódosítással azt a gyakorlatot szüntetnék meg, hogy a miniszterek és államtitkárok szabadságmegváltás címén nagy összegeket vesznek fel.

"Húsz munkanapnyi szabadság éppen elég egy miniszternek, ha pihenni akar, szabadságmegváltással ne vegyen fel pénzt" - mondta Navracsics Tibor Pécsen.

Arra a kérdésre, hogy előzetesen egyeztettek-e a miniszterekkel és ők mit szóltak az elképzeléshez, azt válaszolta, hogy természetesen egyeztettek velük, a javaslat "átment a kormányülésen és nem zúgolódott senki".

Navracsics Tibor pénteken nyújtott be törvénymódosító javaslatot az Országgyűlésnek, ez nagyrészt a közigazgatási alapvizsga visszaállításáról szól, de tartalmazza a politikai vezetők szabadságának csökkentését is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek