Gerő Sándort választották Miháld polgármesterének

2011.03.27. 20:27

Két jelölt közül a függetlenként induló Gerő Sándor választották polgármesternek a Zala megyei Miháldon, ahol a korábbi települési vezető konfliktusok miatt mondott le - közölte a település körjegyzője. Szegedi Bernadett elmondta: település 701 választópolgára közül 326 adta le a voksát, hárman érvénytelenül szavaztak. A 46 százalékos részvételi arány mellett Gerő Sándorra 180-an, a szintén független Hermán Sándorra 143-an szavaztak.

Mándó Tibor (független), a zalai település múlt év őszén harmadszor megválasztott polgármestere azért távozott a tisztségéből, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testület többi tagjával. Lemondásában szerepet játszott az is, hogy betörték az autójának ablakát, egy másik alkalommal pedig maró folyadékkal öntötték le a kocsiját.

A Zala Hírlap korábbi beszámolója szerint a mostani választási kampány sem volt indulatoktól mentes, Hermán Sándort ugyanis nemrég pofon vágta egy falubeli. Az eset miatt a nagykanizsai rendőrkapitányságon könnyű testi sértés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Vasárnap, a szavazás során nem történt rendkívüli esemény, de valószínűleg a felfokozott hangulatnak köszönhető, hogy a rendőrség egész nap járőrözött a településen - mondta el a körjegyző.