Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rémálom az Újlak utcában

2011.05.03. 09:47 Módosítva: 2011-05-03 12:34:13

Megkeseríti a győri autósok életét az Újlak utcai vasúti átjáró.

A kisalfold.hu cikke szerint a lámpa itt majdnem mindig pirosan villog, a türelempróba néha 10-15, de akár 20 percig is eltarthat. Ennyi idő alatt akár négy vonatot is be kell várni. Az ok: közel a vasútállomás, a helyszín ráadásul gócpont, hiszen Hegyeshalom, Sopron és a GySEV-pályaudvar felől is itt találkoznak a vágányok.

A várakozás unalmas percei (Fotó: kisalfold.hu)
A várakozás unalmas percei (Fotó: kisalfold.hu)

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője egyetért azzal, hogy az átjáró kedvezőtlen helyen van. "A sorompónak csukódnia kell, ha a közeledő vonat körülbelül 1500 méterre van az átjárótól" – írta.

További hátrány, hogy az állomásról induló vonatok jelzőállítása is késleltetve van. Ráadásul a le- és felszálló utasok miatt a vonat többnyire a szabad jelzés ellenére sem mindig indulhat azonnal.

Sigulinszki Tibor kerülőutat javasol a bosszúságok elkerülésére.

Egy olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy Csorna forgalmát is gyakran megbénítja egy vasúti átjáró a 86-os úton, Szombathely felé. Mint írta, a sorompó gyakori és hosszas leengedése miatt a Bartók Béla úton feltorlódnak a járművek.