Nem akar több hitelt Pécs polgármestere

2011.05.12. 22:53

Páva Zsolt (Fidesz) Pécs polgármestere leállította a város mintegy 2,8 milliárd forint hitel felvételére irányuló kezdeményezését, adta hírül a PécsMa.hu hírportál. Csizi Péter (Fidesz), a város alpolgármestere megerősítette, hogy a városvezető az ügyletet már az arról szóló hírek megjelenése előtt leállíttatta.

A PécsMa.hu úgy értesült, hogy Páva Zsolt már egy ideje személyesen tárgyal az egyik pénzintézet képviselőivel, hogy a szocialista városvezetéstől megörökölt, igen rossz kondíciókkal rendelkező drága hiteleket Pécs olcsóbbakkal válthassa ki. Így az évtizedekre eladósodott város hiteltörlesztéseit kedvezőbbre cserélhetné, illetve átütemezhetné.

A portál szerint az átütemezésről kezdeményezett tárgyalás biztató irányt vett, ezért vált szükségtelenné a hitelfelvételi kiírás, melyet az önkormányzat Páva Zsolt távollétében indított el. Az európai uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg a napokban, hogy a pécsi önkormányzat a működés finanszírozására ötéves futamidővel 2,76 milliárd forint hitelt venne fel.