Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Lemondott az esztergomi aljegyző

2011.06.03. 11:16

Az esztergomi aljegyző írásban lemondott posztjáról, a jegyző pedig a megválasztása óta nem hajlandó levezetni a képviselő-testületi ülést – közölte Tétényi Éva polgármester.

Czunyiné Bertalan Judit, a megyei kormányhivatal vezetője elmondta, hogy a jegyző és az aljegyző akadályoztatása esetén a testületnek kell gondoskodnia a helyettesítésről. Az aljegyző helyére pályázatot kell kiírni, helyettesítő jegyzőt pedig más településről kérhetnek. Mindkét lépéshez testületi döntés kell, a kinevezési okmányokat a polgármester írja alá.

Tétényi Éva kijelentette: a Fidesz-frakció együttműködésének hiánya miatt a képviselő-testület feloszlatása és előrehozott választások kiírása jelentene megoldást. Ha ezt vállalja a frakció, érdemi munka kezdődne és a testület a választásokig elláthatná feladatát – tette hozzá.

Steindl Balázs, a Fidesz helyi frakciójának vezetője közölte: "a polgármester nem játszhatja a sértődöttet, nem zsarolhatja a testületet. Ha nem tud velünk együttműködni, le is lehet mondani".