Október 3-án hallgatja ki az ügyészség Gyurcsányt

2011.09.22. 16:19

Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt október 3-án hallgatja ki az ügyészség a Sukoró-ügyben. A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség. Az ügyészség szerint Gyurcsány Ferenc az ügyben  azzal lépte túl hatáskörét, hogy meghatározta, a befektetők ingatlancserével juthatnak hozzá a Velencei-tó partján lévő telekhez.

Az országgyűlés szeptember 12-én szavazott Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának kiadásáról. A volt kormányfő a parlamentben azt mondta, annak, amit az ügyészség mond, egyetlen szava nem igaz. “Ha egy beruházás támogatása, amire minden résztvevő, akit megkérdeztek az ügyben, azt mondta, hogy fontos és hasznos, bűncselekmény, akkor én ezt több tucatszor elkövettem” - közölte.

A volt miniszterelnök csütörtökön azt monda: október 3-án délután egy órakor vesz részt az ügyészségi meghallgatáson. Gyurcsány a Magyar Demokratikus Charta szerda esti rendezvényén bejelentette: arra szólítja fel az ügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Emellett - várhatóan a jövő héten - honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi.

Gyurcsány Ferenc a 168 Órának adott interjújában azt mondta: arra számít, hogy az ügyészség vádat emel ellene a Sukoró-ügyben, szerinte "már kész is a vádirat", Polt Péter legfőbb ügyész "csak arra vár, hogy a mai hatalom által kinevezett bírók közül választhassa meg", ki ítélkezzen felette. Ugyanakkor azt feltételezi, nem veszik őrizetbe, nem helyezik előzetes letartóztatásba.