A miniszterelnök felmentette Lánczi Tamást

2011.09.30. 18:54

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 30-ai hatállyal felmentette tisztségéből a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát, Lánczi Tamást, olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában.

A miniszterelnöki határozat szerint a kormányfő a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára mentette fel Lánczi Tamást, Navracsics Tibor korábbi kabinetfőnökét.

Lánczi Tamást - a politológus Lánczi András fiát -  a miniszterelnök 2010. június 7-ei hatállyal nevezte ki helyettes államtitkárrá. Lánczi Tamás korábban Orbán Viktor beszédírója volt. Felmentésének okairól egyelőre nem tudni részleteket.

A HVG egy korábbi cikke szerint távozása összefüggésben állhat a kormányzati kommunikáció átalakításával. A Népszabadság szeptember 19-i cikke szerint "Navracsics és fiatal kabinetfőnöke összekülönbözött valamin" - igaz, ezt a szakminiszter határozottan cáfolta.

Lánczi Tamásnak idén márciusban jelent meg vendégpublicisztikája az Indexen, Az értelmiségi gondolkodás és a konzervatív politika címmel.