Navracsics tárgyal a hallgatókkal

2011.10.21. 07:59

Ismét bekapcsolódik az új felsőoktatási törvényről szóló egyeztetésekbe Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes.

Navracsics Tibor a jövő héten találkozik majd a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája vezetésével.

A közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője korábban már részt vett a tárgyalásokon. Az első ilyen egyeztetést a közigazgatási és igazságügyi miniszter kezdeményezésére január 14-én tartották. Akkor megállapodtak abban, hogy javaslatokat készítenek a felsőoktatásban érintettek az ágazat problémáiról, alapelveiről, és ezeket az új felsőoktatási törvény koncepciójával összegyúrva születik meg az a közös kiindulási alap, amellyel folytatható az egyeztetés. Ezt követően február 4-én volt egy újabb kör a szakminiszter részvételével.

Közben az oktatási államtitkársággal is lesznek tárgyalások. Pénteken Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár tárgyal majd a hallgatókkal. A javaslat két legvitatottabb pontja a hallgatói szerződés és az önköltséges képzés. Ezen passzusok miatt a hallgatók október 27-re demonstrációt hirdettek az oktatási államtitkárság épülete elé.