Ervin
14 °C
21 °C

Lemondott Pálháza polgármestere

2011.10.31. 16:27

Lemondott posztjáról Moravszki Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza vesztegetéssel gyanúsított független polgármestere, az időközi választást 2012. január 8-án tartják.

A zempléni kisváros honlapja adott hírt arról, hogy október 20-án a helyi választási bizottság a polgármester lemondása miatt a jövő év január 8-ra időközi választást írt ki. Moravszki Zsolt újságíróknak nem kívánta kommentálni lemondását.

Az MTI október 14-én számolt be arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Pálháza polgármesterét egyrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú szerint a polgármester egy vállalkozótól pénzt fogadott el, az illető azért "környékezte meg" a városvezetőt, hogy járjon közbe azért, hogy az érdekeltségébe tartozó cég részesedjen a térség szennyvíztisztító telepének korszerűsítésére kiírt, 370 millió forint értékű munkákból.

A gyanúsított panaszt jelentett be a megalapozott gyanú ellen, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A szabadlábon védekező polgármester ezt követően - élve a hallgatás jogával - megtagadta a vallomástételt - írta korábban közleményében Keresztes Imre főügyész.