Tibor
2 °C
8 °C

A vasi buszok ötödén van téli gumi

2011.11.22. 08:28

A Vasi Volán Zrt. autóbuszainak csak ötödére tudtak téli gumit felszerelni, ennek ellenére megpróbálják a 229 autóbuszból álló járműparkot minél jobban felkészíteni a téli útviszonyokra és időjárási körülményekre – mondta Papp László, a közlekedési részvénytársaság vezérigazgatója.

A Vasi Volán 187 helyközi járatát bonyolító autóbusz közül ötvenen van kifejezetten téli gumiabroncs, a többi úgynevezett téli-nyári abronccsal közlekedik, a helyi járatos autóbuszok között pedig jelenleg nincs amelyik téli gumival közlekedne.

A járművek műszaki állapotát, ennek részeként a gumiabroncsok kopottságát is folyamatosan ellenőrzik és csak a közúti forgalomra alkalmas járműveket engedik ki a telephelyekről, ám a járműparkot csak hosszú idő alatt képesek megújítani.

A helyi járatos autóbuszok átlagéletkora ma még annak ellenére eléri a tíz évet, hogy a Vasi Volán a szombathelyi önkormányzattal kötött szolgáltatói szerződést betartva az elmúlt két évben összesen tizennégy alacsony padlójú új Credo típusú autóbuszt vásárolt meg, és további hét új autóbusz beszerzését tervezik.