Három önkormányzati választás van ma

2011.11.27. 08:15

Három helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: Tanakajdon polgármestert, Nagyesztergáron és Pilisszentkereszten településvezetőt és önkormányzati képviselőket is választanak.

A Vas megyei Tanakajdon azért kell időközi választást tartani, mert az előző polgármester szeptemberben lemondott posztjáról; a tisztségért ketten indulnak. A községben 600 helyi lakos járulhat a szavazóurnához.

A Veszprém megyei Nagyesztergáron a képviselő-testület a nyár végén feloszlatta magát, ezért írtak ki időközi önkormányzati választást. A bakonyi településen a polgármesteri tisztség elnyeréséért hárman indulnak, a hat képviselői helyre pedig tizennégy független jelölt pályázik. A névjegyzéken 1080 választópolgár neve szerepel.

A Pest megyei Pilisszentkereszten a képviselő-testület szeptemberben szintén feloszlatta magát, így a polgármester megbízatása is megszűnt. A polgármesteri posztra három független jelölt pályázik, míg a hatfős képviselő-testületbe tizenöt jelölt közül választhat tagokat a választásra jogosult csaknem 1800 helyi lakos.