Gyorshajtás miatt bukott le egy ukrán cigarettacsempész

2012.01.03. 17:27
Gyorshajtás miatt bukott le egy magyar rendszámú autóval közlekedő ukrán csempész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kedden, kocsijában csaknem 13 ezer doboz cigaretta volt – közölte a rendőrség.

Hajas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője elmondta: a nagy sebességgel haladó személygépkocsira a beregsurányi határrendészeti kirendeltség szolgálatukat leadó, hazafelé tartó munkatársai figyeltek fel a 41-es főúton, Tákos község közelében. A rendőrök az autó után indultak, és mintegy 15 kilométeres üldözés után állították meg Gyüre községben.

A járművet vezető 24 éves ukrán állampolgár nem tudta igazolni a személyazonosságát és a jogszerű magyarországi tartózkodását. A kocsiból 12.898 doboz, a jövedéki törvény számítása alapján több mint 7 millió forint értékű, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta került elő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a dohányárut, valamint a csempészéshez használt autót lefoglalták. A rendőrök az ukrán férfit előállították, idegenrendészeti eljárás indult ellene, majd átadták a csempészési ügyben illetékes adóhatóság bűnügyi igazgatóságának.