KDNP: Nincs veszélyben a demokrácia

2012.01.11. 15:51 Módosítva: 2012.01.11. 15:51

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Magyarországon nincs veszélyben a demokrácia, a vallásgyakorlás és a sajtószabadság, s hazánk, mint az Európai Unió "odaadó tagja kellő tisztelettel járja" azt a nemzetközi normákkal összhangban lévő saját-, megkezdett utat, amely az ország megújításán és polgárainak együttműködésén alapszik. Ezt a kisebbik kormánypárt közölte szerdán a több, Magyarországot érintő, illetve a magyar kormány tevékenységét bíráló a nemzetközi sajtóban megjelent cikket idézve.

A KDNP úgy látja, legtöbbször csak félinformációk alapján születnek meg azok a külföldi újságcikkek, amelyek a médiatörvény elfogadását idéző nemzetközi támadássorozatot idéző vehemenciával nyilvánulnak meg Magyarország kormányáról, törvényeiről, gazdaságpolitikájáról. A kisebbik kormánypárt szerint jóhiszeműséget feltételezve a nagyformátumú nemzetközi médiumokról arra lehet következtethetni, hogy "a magyar ellenzéki pártok és ultraliberális körök látják el őket olyan információkkal, amelyek fényében végül megszületnek a hazánkat rendre elítélő írások". A KDNP szerint ezen akciók mögött különböző gazdasági és ideológiai törésvonalak állnak, és az természetes, hogy a demokráciáért aggódó nyugat-európai nemzetek fennhangon védik a mindenkinek fontos értékeket, a hiba csak abban van, hogy azokat nem tőlünk kellene félteniük.

Talán ha kicsit kritikusabban kezelnék a hozzájuk "szépen becsomagolva" érkező értesüléseket vagy esetleg ők maguk jobban utánajárnának a magyar vonatkozású eseményeknek, akkor nem születnének olyan tájékozatlanságról tanúskodó megállapítások, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal - áll a közleményben.