Nem tudnak fűteni Forrón

2012.02.01. 08:02 Módosítva: 2012.02.01. 12:54

A magas gázszámla miatt tanítási szünet lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forró általános iskolájában – írja az Észak-Magyarország.

A nagy hidegben az önkormányzatoknak is a fűtésszámla kifizetése jelenti a legnagyobb kiadást; több százezer forintot tudnak spórolni azzal, ha a leghidegebb napokon tanítási szünetet rendelnek el az iskolájukban, óvodájukban. Forrón is ezt a módszert alkalmazzák, ahol tavaly félmillió forintot takarítottak így meg.

A településen csütörtökön kezdődik és a jövő hét végéig tart a rendkívüli téli szünet, a tanulók tavasszal, szombatonként pótolják be a most kihagyott napokat.

Nagycenken is rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, mert elromlott a kazán. A hibát hétfőn észlelték, de kedden még volt olyan meleg az épületben, hogy megtarthatták az órákat. Az igazgató azonban úgy ítélte meg, hogy szerdán már túl hideg lesz ahhoz, hogy a gyerekeket beengedjék, ezért rendkívüli tanítási szünetet rendelt el Csorba János polgármester. Csütörtökre megjavítják a gázkazánt, így ismét lesz oktatás az iskolában.