Sukoró-ügy: Április 7-ig meghosszabbították a nyomozást

2012.02.02. 10:52

Két hónappal meghosszabbította a Legfőbb Ügyészség a sukorói kaszinóberuházás és az ahhoz kapcsolódó koncessziós szerződés miatt indított nyomozás határidejét, írja a Magyar Nemzet. A lap ügyvédi forrásokból úgy tudja, hogy április hetedikéig vádat emelhetnek az eljárás kilenc gyanúsítottjával szemben.

Az állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 2008. július 30-án csereszerződést kötött egy külföldi befektetői csoport képviselőjével. A csereszerződés tárgyát az állami tulajdonban lévő Sukoró külterületi ingatlanegyüttes, illetve az említett személy tulajdonát képező, Albertirsa és Pilis külterületén található egyes ingatlanok képezték.

Az ügyészség szerint a csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak. A főügyészség szerint így olyan szerződést hagytak jóvá, amely, ha  teljesül, az államot több mint 1 milliárd 327 millió forint vagyonvesztés éri.