Két holttestet találtak egy kiégett padlásfeljáróban

2012.03.07. 10:56 Módosítva: 2012.03.07. 18:22

Két elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt bérházban a főváros V. kerületében. Egy kétéves kislányt sikerült megmenteniük – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Bástya utcában egy egyemeletes, régi bérház padlásföljárójában, egy kilenc négyzetméteres helyiségben találták meg a holttesteket és az életben lévő kislányt. A tűz is ebben a helyiségben keletkezett.

Fotó: Lakatos Péter

A tűzoltók megfékezték a lángokat az egyébként lakatlan házban. A gyermeket a mentők ápolják.

Molnár Alíz, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a Bástya utcát lezárták.

Fotó: Lakatos Péter

Az első vizsgálat alapján korábban még azt közölték, a halottak egyike egy nő, a másik egy csecsemő, később az orvosszakértői vizsgálat megállapította, egy férfi és egy csecsemő elszenesedett holttestét találták meg a kigyulladt házban.

Jeneiné Rubovszky Csilla, az V. kerület alpolgármestere közleményében azt írta, hogy a tűz egy részben önkormányzati, részben magántulajdonban lévő ház emeleti részén keletkezett. A ház üresen áll, egyetlen földszinti helyiségnek van bérlője.

Az áldozat illegálisan foglalta el a kilenc négyzetméteres helyiséget, az első vizsgálatok eredményei szerint feltehetőleg a földszinti bérlő engedte be a házba, de erről sem az önkormányzatnak, sem a hatóságoknak nem adott tájékoztatást. A túlélő kisgyermeket az önkormányzat gondozásba veszi.

A tűzeset körülményeit a hatóságokkal együttműködve vizsgálja az önkormányzat.