Kigyulladt az acsádi idősek otthona

2012.03.10. 10:57 Módosítva: 2012.03.10. 17:43

Egy halálos áldozata és egy sérültje is van annak a tűznek, amely szombat délelőtt ütött ki Vas megyei Acsádon, az idősotthonban – közölte Dénes Károly, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Fotó: Kászoni László

A katasztrófavédelem ügyeletese korábban még arról tájékoztatott, hogy húsz embert sikerült kimenekítenie a tűzoltóknak és nem sérült meg senki, de időközben, az oltás során találtak egy holttestet, egy emberről pedig kiderült, hogy füstmérgezést szenvedett, ezért őt a mentők kórházba szállították.

A tűz egy pavilonépület tetőtéri szobájában keletkezett, és a helyiség teljesen kiégett.

Az idősotthon lakói közül a dolgozók segítségével százan már a tűzoltók megérkezése előtt elhagyták az épületet, 22 embert pedig a szombathelyi tűzoltók menekítettek ki. A gondozottak közül 26 ágyban fekvő embert a kőszegi és a kőszegpatyi idősotthonban helyeztek el, a többiek pedig vagy maradhattak az acsádi intézményben, vagy a községben élő családok fogadták be őket átmenetileg

Fotó: Kászoni László

A tűzoltóság a délutáni órákban közölte: a tüzet eloltották, de az utómunkálatok még folynak. A tűzvizsgálat elkezdődött, azt már lehet tudni, hogy az anyagi kár jelentős.