Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Felkaron lőttek egy férfit Etyeken

2012.03.24. 19:51

Egy ittas, agresszív férfi azzal fenyegette meg a rendőröket Etyeken szombaton késő délután, hogy lelövi őket; miután a járőrök többszöri felszólítása és egy figyelmeztető lövés ellenére a fegyvert továbbra is a rendőrökre szegezte, az egyik járőr célzott lövést adott le a férfi jobb felkarjára - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Előzőleg Honvéd utcai háza előtt a férfi egy bottal a kezében a családtagjait fenyegette, akik a szomszédba menekültek. Amikor a három bicskei járőr a helyszínre érkezett, a férfi bement a házba, és onnan kezében egy puskával jött ki. A rendőrök felszólításának, hogy tegye le a fegyvert, nem tett eleget, és azzal fenyegetődzött, hogy lelövi őket.

Miután a fenyegetőzést többszöri felszólításra sem hagyta abba, az egyik egyenruhás figyelmeztető lövést adott le. A férfi azonban a rendőrökre szegezett fegyverrel tovább fenyegetőzött, ekkor az egyik rendőr célzott lövést adott le a férfi jobb felkarjára, akinek a kezéből kiesett a puska.

A rendőrök elsősegélyben részesítették, és mentőt hívtak hozzá. Arról, hogy milyen fokú sérülése van, a rendőrségi szóvivő egyelőre nem tudott információt adni.

A fegyverhasználattal kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás folyamatban van. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség vizsgálja. A történtekkel kapcsolatban további részletek szombaton már nem várhatók.