II. világháborús lőszerlerakatra bukkantak

2012.04.01. 13:38

Vélhetően II. világháborús lőszerlerakatot találtak Enying határában a tűzszerészek; több száz különböző típusú robbanótest - gyalogsági lőszer, tüzérségi lövedék és aknavető gránát - került felszínre - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap.

A tűzszerészek még pénteken kapták a bejelentést, miszerint Enying határában, a Vásártér utcánál, az úttól körülbelül 20 méterre lévő szántóföldön, földmunkák során, tüzérségi gránátok kerültek elő.

A Magyar Honvédség Tűzszerész járőrszolgálata szombaton a helyszínen megkezdte a feltárást. A feltárás során a tűzszerészek vélhetően egy lőszerlerakatra bukkantak. A terület mentesítése jelenleg is folyamatban van - fűzték hozzá. A robbanótestek egy részét a helyszínen megsemmisítették, a maradékot a központi gyűjtőhelyre szállítják.

A mentesítő munkálatok várhatóan még vasárnap befejeződnek, de az is előfordulhat, hogy a tűzszerészek még hétfőn is dolgoznak majd a területen - olvasható a HM közleményében.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tíz családot kellett kiköltöztetni ideiglenesen otthonából, mert több, második világháborús bomba került elő Enying mellett egy szántóföldön.