Lelőtt egy vendéglős két embert Győrben

2012.04.22. 12:28 Módosítva: 2012.04.22. 16:11
Két embert lőtt agyon engedéllyel tartott sörétes puskájával egy presszó tulajdonosa Győrben. Szombat este a presszóból kidobtak egy szórakozó társaságot, ezt kérték volna számon másnap.

Két ember meghalt egy lövöldözésben vasárnap délelőtt Győrben - tájékoztatta a megyei rendőrkapitányság szóvivője az Indexet. Kocsis Tünde elmondása alapján egy, a Bercsényi liget melletti presszó tulajdonosa végzett sörétes puskáját használva egy haragosának két emberével, akik egy tegnap éjszakai szóváltás után jelentek meg ma délelőtt 11 óra körül a presszónál. A Bercsényi ligetben az online adatbázisok szerint egyetlen presszó van, a Vadkan. A rendőrség megerősítette, hogy itt történt a gyilkosság. A szóvivő, Kocsis szerint "ez egy konszolidált hely, nem egy talponálló".


Nagyobb térképre váltás

Az ügy előzménye, hogy tegnap éjszaka a tulajdonos elküldte a presszóban szórakozó haragosát és társaságát. Ezt követően ment vissza ma két ember felelősségre vonni a presszó tulajdonosát, aki tüzet nyitott rájuk. Életükért egy óráig küzdöttek a mentők, azonban végül mindketten életüket vesztették. A Kisalföld értesülései szerint a rendőrséget maga a tulajdonos értesítette, őt a délután folyamán őrizetbe vették. A 34 éves férfi, aki ellen több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás, a kihallgatás során önvédelemre hivatkozott.

A Kisalföld értesülései szerint az áldozatok egyikét a vita után, az utcán lőtte mellbe. A másik áldozat menekülni próbált, őt autójában, a szélvédőn keresztül lőtte agyon. A rendőrség tájékoztatása szerint a presszó tulajdonosa és az áldozatok is harminc év körüliek.

Véres hetek

Az elmúlt hetekben több, több halálos áldozatot követelő gyilkosság is történt. Szombaton Balatonakarattyán fedeztek fel egy nyaralóban három holttestet - egy 91 éves asszonyét és a róla gondoskodó 60 éves párét. Velük napokkal, talán két héttel korábban végezhetett gyilkosuk, a rendőrség gyanúja szerint az 56 éves K. András, akit vasárnapra virradó éjjel a Ferencvárosban fogtak el.

Április 17-én három 19-20 éves fiatal végezte ki a soproni Anger téri lőtér vezetőjét és annak egy ismerősét. A fiatalok - akik közül egyik a lövészklub tagja volt - fegyvereket akartak szerezni, a rendőrség gyanúja szerint további bűncselekmények elkövetéséhez. A támadókat telefonjaik híváslistája alapján azonosították és már másnapra elfogták.

Április 7-én a Borsod megyei Berzéken végeztek brutálisan egy helyi férfival. Az áldozat a helyi kocsmába tért be, ahol egy négyfős társaság látszólag minden ok nélkül belekötött és karókkal agyonverte.

Április 6-án pedig Kulcson mészárolta le négy családtagját és sebesítette meg anyját és egyik rokonát H. Csanád Jutas bozotvágó késsel és nyílpuskával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport