Kornélia
-1 °C
15 °C

Helikopter segíti a fellobbanó lángok oltását Bugacon

2012.05.01. 20:49

Kiújult a koronaégés kedd délután a bugaci erdő egyes pontjain, az oltásához helikopteres segítséget kértek egy gazdasági társaságtól - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója kedden.

Elmondta: kedd délelőttre konszolidálódott a helyzet Bugacon, de délután feltámadt a szél, ezért felderítő repülést végeztek, és megállapították, hogy az erdő egyes nehezen megközelíthető pontjain az avarról felterjedt a tűz a fák lombjaira. A nemzeti park költségén megrendelték a helikopteres segítséget, amelyet méltányos készenléti díjért 24 órán át biztosít a társaság - tette hozzá.

Az igazgató szerint a helikopterrel a lokálisan fellobbanó lángokat gyorsabban el tudják oltani, ezzel enyhítik a károkat, és hozzájárulnak a teljes oltás időtartamának a rövidítéséhez.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap délután közölte, hogy az erdőtűz Bugac közelében keletkezett, több mint ezer hektár erdő és aljnövényzet gyulladt meg, de lakott ingatlant nem veszélyeztetett. A tűz egy ősborókás tájvédelmi körzetben pusztított.