Helyi egyesület jelöltje nyert Gyomaendrődön

2012.05.19. 23:11

Gyomaendrődön a Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje, Fülöp Zoltán nyerte meg az időközi önkormányzati képviselőválasztást szombaton a hatos számú egyéni választókörzetben. Elődje, aki önként mondott le mandátumáról, szintén a Körösök Vidékéért Egyesület képviselője volt.

Szenderi Éva, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy öt önkormányzati képviselőjelölt indult a választáson, a Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje, Fülöp Zoltán a szavazatok 40,41 százalékát szerezte meg, Fekécs László, a Fidesz-KDNP-Gazdakörök jelöltje a voksok 29,79 százalékát, az MSZP jelöltje, Fülöp István a szavazatok 15,8 százalékát szerezte meg. A bizottság elnöke hozzátette: a Munkáspárt jelöltjét, Dávid Istvánt választotta a szavazók 8,03 százaléka, és 5,96 százalék támogatta a Jobbik színeiben induló Arnóczi Istvánt.

A választás érvényes volt, a választójogi törvény szerint időközi önkormányzati választásnál nincs érvényességi küszöb, az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választókörzetben a választásra jogosultak száma 1590 fő volt, közülük 388-an, a választási névjegyzékben szereplők 24,4 százaléka élt ezzel a jogával.