Formaldehid borult a 4-es főútra

2012.06.05. 15:19 Módosítva: 2012.06.05. 17:01

Formaldehid (CH2O) borult egy román kamionból a 4-es főútra délután Debrecenben, az utat teljes szélességében lezárták, közölte a rendőrség.

Négy embert enyhe mérgezéssel szállítottak kórházba kedden Debrecenben, miután belélegezték a 4-es főút városi szakaszán egy kamionból kiborult formaldehidet (CH2O) – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Kovács Károly rendőr százados elmondta: a román kamionból az útra került szúrós szagú vegyületet négy járókelő lélegezte be, őket a debreceni Kenézy Kórházba szállították.

A katasztrófavédelem a Kassai út érintett szakaszát megtisztította, így ott feloldották az útzárat. Teljes útzár van azonban a 47-es főúton Mikepércs belterületén, mivel a kamion arra közlekedett tovább szivárgó tartályával és ott is került az útra a mérgező és rákkeltő vegyi anyagból.

A rendőrség a járművet néhány kilométerrel távolabb, Sáránd és Derecske között állította meg.

A kamionból szivárgó formaldehid nyomait Nyíregyháza és Bocskaikert község belterületén is megtalálták. A Bocskaikert belterületén több méter hosszan folyt az úttestre a mérgező és rákkeltő vegyi anyag.