Műtárgykereskedőket és orgazdákat vettek őrizetbe Budapesten

2012.06.15. 17:24

Orgazdaság gyanújával több embert fogtak el a Heves megyei rendőrök pénteken Budapesten egy XII. kerületi társasház alagsorában; az őrizetbe vett gyanúsítottak bűncselekményből származó festményeket és más műtárgyakat akartak bevizsgáltatni - értesült az MTI rendőrségi forrásból.

Az MTI tudósítója a helyszínen, a XII. kerületi Táltos utcában azt látta, hogy civil ruhás rendőrök három megbilincselt, 30 év körüli férfit hoztak ki a házból, és mikrobuszba ültették őket. Az utcát az akció idejére többtucatnyi rendőr zárta le, akik civil autókkal érkeztek.

Kurucz Tünde, a társasház közös képviselője, aki szemtanúja volt a rendőri intézkedésnek, az MTI-nek azt mondta: a lakása ablakából több rendőrt és civil ruhás embert látott, akik fekete csuklyát húztak a fejükre, mielőtt beléptek az alagsori helyiségbe, és miután kijöttek onnan, levették azt. Érdeklődésére a rendőrök csak annyit közöltek: rendőrségi akciót hajtanak végre. Az üggyel összefüggésben szombaton várhatóan sajtótájékoztatót tart a Heves megyei rendőrség.