Sósav szivárgott egy vasúti kocsiból Pesten

2012.06.17. 15:52 Módosítva: 2012.06.17. 15:53

Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból a ferencvárosi állomáson, a katasztrófavédelem és a MÁV szakemberei a helyszínen vannak, senki sem sérült meg – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy nyílt pályán veszteglő tartálykocsiból kezdett el csöpögni, szivárogni a veszélyes anyag. A kocsin keletkezett repedést a katasztrófavédelem szakemberei egy speciális tapasszal tömítették el, így sikerült megszüntetni a szivárgást.

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a baleset körülményeit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője vizsgálja.

D  MI20120617001
Fotó: Mihádák Zoltán

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese elmondta, hogy 5-6 liternyi sósav folyt ki tartályból, a földre került anyagot homokkal semlegesítették. A sósavat a sérült tartályból rövidesen átfejtik egy másik kocsiba.

Késnek a vonatok a ceglédi vonalon

Felsővezeték-szakadás miatt 10-20 percet késhetnek a Budapestről Cegléd, Szolnok és Debrecen felé tartó, illetve onnan érkező vonatok. A műszaki hiba a Pest megyei Üllő és Vecsés közötti egyik vágányon okoz fennakadást. A leszakadt felsővezetéket várhatóan még délután helyreállítják a MÁV szakemberei.