Folyik a nyomozás a diákrosszullétek ügyében

2012.06.20. 14:37

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekménye miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nagy László Általános Iskolában és Gimnáziumban történt diákrosszullétek ügyében – közölte az Index megkeresésre a BRFK Kommunikációs Osztálya. A rendőrség jelenleg is szakértők bevonásával vizsgálja a rosszullétek okát.

Egy héttel ezelőtt a tömeges rosszullét miatt a XX. kerületi János utcában lévő iskolát hétfő délelőtt kiürítették. A tűzoltók és a Fővárosi Gázművek szakemberei méréseket végeztek az épületben, de a levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem mutattak ki. A tanulók a déli órákban visszatérhettek az épületbe. Kora délután azonban, amikor felvetődött a szén-monoxid-mérgezés gyanúja, újra kiürítették az épületet; a gyerekeket a szomszédos utcában lévő iskolába vitték át. Fekete Lászlóné, az iskola igazgatója korábban azt mondta: a gyermekek állítólag egy ismeretlen eredetű szagra panaszkodtak, de ennek érdemi okát a szakemberek nem találták.

Az eset után az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára tizenhét gyermeket, Heim Pál Gyermekkórházba harminchat gyereket szállítottak be.