Vezetéknek ütközött egy vitorlázógép Budapesten

2012.06.24. 16:46 Módosítva: 2012.06.24. 18:20

Elszakított egy elektromos vezetéket egy Bocian típusú, lengyel gyártmányú vitorlázó repülőgép vasárnap Budapesten, a Hármashatárhegyi repülőtéren, közölte Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője. Az eddigi információik szerint a baleset azután következett be, hogy a felszálló gép csörlőkötele eddig ismeretlen okból nem oldott le. A gép fedélzetén egy oktatópilóta és növendéke ült. Személyi sérülés nem történt.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet balesetvizsgálói lefolytatták a helyszíni vizsgálatot, amelynek során megállapították, hogy a le nem oldott csörlőkötelet a csörlőkezelő a szabályoknak megfelelően eljárva elvágta. A pilóta viszont nem vette észre, hogy mintegy 250-300 méter kötél maradt a gépen. A vitorlázó fedélzetén ülők megtették az előre eltervezett iskolakört, és már a leszálláshoz készültek, amikor ez a kötél hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté azt MTI-nek azt mondta, hogy a csörlőkötél egy nagy- és egy kisfeszültségű vezetékhez ért hozzá, az utóbbit el is szakította. Ez kisebb avar- és gaztüzeket okozott, valamint egy ház udvarán álló pajta teteje is meggyulladt, de a katasztrófavédelem munkatársai ezeket eloltották.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport