Egymásba szaladt két kisbusz az M7-esen

2012.07.01. 07:49 Módosítva: 2012.07.01. 12:17

Baleset történt az M7-es autópálya 106-os kilométerénél a Nagykanizsa felé vezető oldalon, Siófok külterületén vasárnap hajnalban, a pályán egy magyar és egy román kisbusz ütközött össze, két gyerek meghalt, mondta Koncz András, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyletese.

A magyar kisbusz hátulról nagy erővel nekiütközött egy a külső sávban haladó román kisbusznak. A balesetben a román kisbuszban utazók közül két gyermek – egy hatéves kislány és egy tízéves fiú – életét vesztette, nyolcan súlyosan megsérültek, a magyar kisbusz utasai közül hárman súlyosan, egy utas könnyebben sérült meg.

Négy kórházba, Székesfehérvárra, Kaposvárra, Siófokra és Veszprémbe szállították a sérülteket. A kaposvári kórház ügyeletes főorvosa, Győrffy Károly annyit mondott, hogy három sérültet hoztak a kórházba, az ellátásuk folyamatban van. Arról, hogy milyen állampolgárságúak, és milyen fokú sérülést szenvedtek, illetve milyen beavatkozásokra van szükség, a főorvos nem adhatott felvilágosítást.

A siófoki kórház vezető ügyeletes főorvosának tájékoztatása szerint hozzájuk két súlyos sérültet, egy 37 éves román állampolgárságú férfit és egy feltehetően szintén román állampolgárságú nőt vittek a mentők. A férfit vasárnap délelőtt műtétre készítették elő, nyílt lábszártörése van és hasi zúzódásokat is szenvedett. A nő állapota stabil, lapocka- és koponyasérülést szenvedett, de esetében műtétre nincs szükség - mondta a főorvos.

A székesfehérvári kórházba ugyancsak két sérültet szállítottak a mentők, állapotuk kielégítő, mondta Jéhn Ákos ügyeletvezető. Egy fiatalkorú és egy felnőtt sérültet szállítottak hozzájuk, mindkettejüket a traumatológián ápolják. Műtéti beavatkozásra egyikük esetében sem volt szükség, megfigyelés alatt tartják őket. A veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban azt mondták, hogy a hozzájuk vitt sérültek jól vannak.

A helyszínelés és a műszaki mentés teljes útzár mellett folyt, a forgalmat a 105-ös kilométernél a 7-es útra terelték, de hajnali hat előtt feloldották az útzárat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport