Ketten is elmerültek a Balatonban

2012.07.01. 10:39 Módosítva: 2012.07.01. 14:43
A vízimentők egy holland fiatal fiúnak, és egy 47 éves dunaszentgyörgyi férfinak is csak a holttestét találták meg, mindketten vasárnap merültek el a Balatonban.

Megtalálták a Balatonban a Révfülöpnél eltűnt fiatal holttestét, a korábbi híradással szemben nem egy lány, hanem egy 11 éves holland fiú vesztette életét, tájékoztatott Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. A tizenéves fiú elmerüléséről először egy holland szemtanú tett bejelentést, ez okozhatott félreértést, mondta.

A szemtanú szerint a fiatal a Napfény kempingből indult úszva a Szigeti strand irányába. Mint kiderült, a kempingben többen is látták elmerülni. A fiú holttestét az általuk megjelölt helyszíntől mintegy 10-15 méterre, 160 centiméter mély vízben találták meg.

Tar Mihály a révfülöpi eset után nem sokkal elmondta, hogy Siófokra is riasztották a vízimentőket, a jelzés szerint Szabadi-Sóstón, a Tömörkény utcai stradon láttak elmerülni a vízben egy 50 év körüli férfit. A férfi két gyermekével indult vízibiciklizni, majd a két és fél méteres vízbe ugrott és elmerült. A VMSZ két hajóval indult a helyszínre. 13 óra után nem sokkal a SONAR monitorján fedezték fel a 47 éves dunaszentgyörgyi férfi holttestét.