Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Nyitrai Zsolt már nem miniszterelnöki biztos

2012.07.19. 20:06

Felmentette tisztségéből Nyitrai Zsoltot, a kormányzati konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost Orbán Viktor kormányfő. Az erről szóló határozat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, a felmentés azonban július 16-ai, azaz hétfői hatállyal történt. Nyitrai Zsolt, a Fidesz parlamenti képviselője az Orbán-kormány megalakulásakor a fejlesztési minisztérium infokommunikációs államtitkára lett, miniszterelnöki biztosként 2011 szeptembere óta dolgozott.

Kinevezését akkor azzal indokolták, hogy a kormány az alkotmányozási és a szociális konzultáció után újabb és újabb fontos ügyekben tervezi kikérni az emberek véleményét. A munkahelyteremtéssel és más gazdasági kérdésekkel összefüggő konzultáció jelenleg is tart, a kérdőíveket augusztus 20-áig lehet visszaküldeni. A kormányzati honlapon található feladatleírás szerint Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztosként humánpolitikai ügyekkel is foglalkozott.

Nyitrai országgyűlési képviselő, emellett Orbán Viktor május 8-án az új, egri központú Heves megye 1. számú választókerület elnökének nevezte ki.