Graffitizők firkálták össze a felújított ecseri állomást

2012.08.23. 16:39

A mintegy 2,7 millió forintból megújított ecseri állomásépületet 2012. július 20-án adta át a MÁV, de ismeretlen tettesek augusztus 19-én reggelre virradó éjszaka mintegy 20 négyzetméteren fújták le festékkel az állomásépület vágányok felőli homlokzatát.

Ecser Község Önkormányzata az esetet követően szinte azonnal felajánlotta a vasúttársaságnak, hogy önkéntesen részt vállal az épület helyreállításában. A homlokzat újrafestése két nap alatt el is készült, a helyi lakossági önkéntes munkájával. Az önkormányzat finanszírozta a mintegy 50 ezer forintos anyag- és fuvarköltséget, s egyúttal megrendelte a vasútállomási térfigyelő rendszer tervezését, s vállalja annak kiépítését is.

A MÁV Zrt. nagyszabású állomáskorszerűsítést végzett és végez az ecseri állomást is érintő Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal 19 állomásán. A vasúttársaság az ecseri rongálás nyomán a megújuló állomásoknál megerősíti a vasútőri járőrszolgálatot, s szorosabbra fűzi a kapcsolatot az érintett településeken működő polgárőr szervezetekkel.