Volt légióst fogtak el emberrablásért

2012.09.08. 17:31

Emberrablás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya egy 42 éves diósdi férfi és két társa ellen - áll a rendőrség közleményében. Az egyikük telefonon beszélt meg találkozót az elrabolt férfival, hogy munkát ajánljon neki.

A férfi beült a K. J. által vezetett terepjáróba, majd a helyszínről elhajtottak egy-két kilométer távolságra. Itt szállt be az autóba L. Zs., aki a férfit az autó hátsó ülésére kényszerítette, kezeit a háta mögött összebilincselte és bántalmazta, majd egy harmadik személy is beült az autó jobb első ülésére. Útközben a férfit folyamatosan azzal fenyegette, hogy meg fog halni, és az oldalához kést szorított.

Budakeszire – a gyanúsított tartózkodási helyéhez - érve L.Zs. a sértett szemét és száját bekötötte, lábait is összekötötte, majd a ház fürdőszobájába kísérte, ahol tovább fenyegette, ruháit egy késsel levágta és megpróbált a sértettel közösülni, valamint fajtalankodásra kényszerítette.

Másnap – egy lőfegyverrel vagy fegyverutánzattal - ismét folytatta a megkötözött férfi fenyegetését, és azt mondta neki, hog ha a megszabott határidőig fizet neki százezer forintot, akkor elengedi. A sértett ezt vállalta, ezért a gyanúsított a szemeit bekötötte, egy autó csomagtartójába rakta, majd elvitte Pátyra, ahol elengedte a férfit.

Mivel a sértett vallomása alapján L. Zs. fegyverrel rendelkezett, így a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársait kérte fel az elfogásra. További körülményként merült fel az is, hogy a gyanúsított több évig katonaként szolgált a francia idegenlégióban, mely szintén azt indokolta, hogy az elfogást a megfelelő felszereléssel és ahhoz szükséges szaktudással rendelkező kollégák hajtsák végre.

Pénteken a Budapest Környéki Törvényszék elrendelte L. Zs. előzetes letartóztatását, két társát - gyanúsítotti kihallgatásukat követően - a nyomozók szabadon engedték.