Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Nem tudják kihallgatni az abonyi gyerekgyilkost

2012.09.12. 12:59

Továbbra sincs kihallgatható állapotban, ezért egyelőre előzetes letartóztatásba sem helyezhető az a férfi, aki augusztus végén abonyi otthonukban megölte kislányát, majd fejbe lőtte magát – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea nem erősítette meg az egyik napilap információját, amely szerint a gyilkossággal gyanúsított apa ébredezne a kómából, csupán annyit mondott: a kezelőorvostól kapott tájékoztatás szerint a férfival továbbra sem lehet kommunikálni.

A kórtermet – ahol a súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedő gyanúsított fekszik – jelenleg is rendőrök őrzik. A rendőrség csak akkor tesz előterjesztést az előzetes letartóztatásra, ha az orvos jelzi, hogy a sérült kihallgatható állapotba került, és a nyomozók érdemben tudnak vele beszélni.

A rendőrség augusztus 28-án vette őrizetbe a 43 éves férfit, aki a gyanú szerint előző nap hajnalban lelőtte a lányát, majd magával is végezni akart. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette.

A férfit akkor még ki tudták hallgatni, vallomásának részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra, így egyelőre hivatalosan senki sem erősítette meg azokat a lapinformációkat, amelyek szerint a tragédia hátterében féltékenység áll.