Kigyulladt egy raktár Debrecenben

2012.09.13. 18:18 Módosítva: 2012.09.13. 21:27

A Barnevál volt baromfifeldolgozó debreceni telephelyére a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. A helyszíntől több száz méterre az látszik, hogy a tűzoltók emelőkosaras létráról oltják a tüzet. A tűzoltók a kiemelt riasztást azt követően rendelték el, hogy a raktárépület belső tere és tetőszerkezete kapott lángra, írja a Hajdú Online. Az épületből hatalmas fekete füst gomolyog.

Kiss Szilvia, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a debreceni, a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui tűzoltók vesznek részt az oltásban. Közölte: nem tudják, hogy milyen anyagok lehetnek az egyébként használaton kívüli négyszintes raktárházban.

A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma a helyszínen folyamatosan méri a levegő összetételét. Az eddigi mérések szerint a füst veszélyes anyagot nem tartalmaz. A környéken élők figyelmét felhívták, hogy tartsák zárva az ajtókat, ablakokat. A környékbeli utcákat lezárták. A Vágóhíd utcán közlekedő négy buszjáratot elterelik, az útzár várhatóan egész éjszaka tart.