Kiraboltak egy ékszerboltot Siófokon

2012.09.29. 16:37 Módosítva: 2012.09.30. 10:01

A Sonline.hu információi szerint kiraboltak szombat délelőtt egy ékszerboltot Siófokon. Az értesüléseinket Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője is megerősítette, ám találgatásokba nem akart bocsátkozni.

Az MTI szerint különféle tárgyakkal felszerelkezett rablók fosztották ki a siófoki buszpályaudvar melletti üzletet szombat reggel fél kilenc körül. A rablók az alkalmazottakat megfenyegetve nagy mennyiségű ékszert zsákmányoltak, majd gépkocsival távoztak

Az ügyben a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya, valamint a Siófoki Rendőrkapitányság indított nyomozást, az elkövetők folyamatban lévő elfogásához a szomszédos megyék is segítséget nyújtanak.

A Somogy Megye Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse szerint a rablásról értékes információkat kapott a rendőrség a szemtanúktól, köztük egy pihenőidejét töltő buszsofőrtől, akinek sikerült videofelvételt is készítenie mobilkészüléke segítségével a történtekről.

A rendőrség tévedésből először a kaposvári Fő utcára vonult ki, mert a bejelentő izgalmában elfelejtette mondani, hogy melyik város Fő utcáján történik a rablás, a rendőrség központja pedig Kaposváron van. A sajtóreferens szerint pár perc után rájöttek, hogy Siófok Fő utcájáról van szó, és rövid időn belül küldték oda az autókat.