Delegáció miatt állt a forgalom a Hungárián

2012.10.08. 11:11

Hétfő reggel a Hungária körúton több mint húsz percen át állt a forgalom. Az Index kérdésére a BRFK kommunikációs osztályánál közölték, hogy delegáció érkezése miatt volt forgalomkorlátozás.

Kollégánk a helyszínen az alábbiakat tapasztalta:

8:50-kor a Hungária körúton az Árpád híd irányában az Egressy útig állt a folyamatos autósor. Az forgalom egy átlagos reggelen a Lehel út után szokott bedugulni. Biciklivel voltam, így Előretekertem a Mexikói úti földalatti megálló magasságában lévő kereszteződésig, ahol rendőrök tartották vissza a forgalmat. Megkérdeztem, hogy miért nem mehetünk, amire azt mondták, hívjam a BRFK sajtóosztályát.

Egy másik kollégánk autóval került a dugóba:

A népfürdő utcai felhajtó van szó, ahonnan fel lehet kanyarodni az Árpád hídra, Budára. Évekkel ezelőtt lett belőle lámpás kereszteződés. Egyszerű ráhajtani onnan a hídra, amikor nagy a forgalom, akkor is a második vagy harmadik zöldre át lehet jutni. minden nap arról jövök, így tudom, hogy egy zöldnél pont tíz autó fér át, vagyis húsz, mivel két sáv van. Amikor ma reggel odaértem, kb. a második zöldre számítottam, hogy annál átjutok, mert már elég sok autó állt. De aztán, amikor zöldre váltott, egyáltalán nem mozdult a sor. Sőt a második zöldnél sem. Akkor már kinéztem, hogy mi van. Egy rendőr állt a híd és a Népfürdő utca kereszteződésnél, és nem engedte a hídra felhajtani az autókat. Amikor zöld lett, és a hídon vágtázóknak értelemszerűen piros, akkor azokat hajtotta, a Népfürdő sora meg egy tapodtat sem mozdult. Ez ment kb. 20 percig, aztán láttam, hogy a hídon villogva elhajtott két nagy busz pár rendőrmotoros által biztosítva meg egy Volkswagen Transporter meg még kb. két-három szirénázó civil jármű. Amikor elmentek, azt hittem, hogy a rendőr elengedi a sort, de egyáltalán nem ez történt, hanem még vagy két zöldben állnunk kellett. A sor már persze az hosszan lelógott a Dagály strandhoz, és akkor engedte el a forgalmat.