Gesztely polgármestere megvédte magát

2012.11.20. 12:41 Módosítva: 2012.11.20. 15:29

Egy részeg közmunkás kezet emelt a gesztelyi polgármesterre hétfőn, közölte a miskolci rendőrkapitányság. A 38 éves helybéli férfi rossz néven vette, hogy kérdőre vonták, amiért ivott. Amikor a polgármester besétált az iskolába, utánament, majd a gyerekek és a tanárok előtt megtámadta. Hivatalos személy elleni erőszak gyanújával nyomoznak ellene, őrizetbe vették.

Simon István, Gesztely polgármestere telefonon számolt be az Indexnek az eset részleteiről. Erre azért volt állítása szerint szükség, hogy nehogy az terjedjen el, hogy őt megverték volna, hiszen a hír megjelenése óta már több ilyen telefont is kapott. Ezzel szemben rajta semmilyen külsérelmi nyom nem található, elmondása szerint a dulakodás után pár óráig kicsit piros volt a nyaka, és a pulóvere is elszakadt, de ennél komolyabb sérülés nem érte.

A polgármester szerint hétfőn délelőtt ellenőrizni indult a település közfoglalkoztatottait, amikor az iskola épületétől kétszáz méterre lévő ebédlő udvarán egy „full részeg jóember” jelent meg. Arra a kérdésre, hogy ő közfoglalkoztatott-e, a férfi nemmel válaszolt, de mivel a polgármester ezt nem akarta elhinni, a helyszínre hívta a közmunkásokat koordináló hivatalnokát, aki megerősítette, hogy az illető reggel felvette a munkát.

A polgármester ezek után közölte a munkással, hogy a mai nappal befejeződött a pályafutása, és fegyelmivel fogják elbocsátani, így a következő egy évben semmilyen juttatásra nem lesz jogosult.

Az ügy azonban ezzel nem zárult le, mert a közmunkás megértette, mi is történt vele, ezért visszajött, és hangoskodni kezdett. Simon az ebédlőben volt, ahol a részeg férfi rátalált, és megragadta a pulóverét. A polgármester hiába próbálta ellökni a kezét, ez a jelenet többször megismétlődött, mígnem a részeg férfi elcsúszott egy felborult vödörből kifolyt moslékon.

Simon még azt is hozzátette, hogy az italozásban két másik munkás is részt vett, őket is fegyelmivel bocsátotta el az önkormányzat.