Rendőröket vertek Kenderesen

2013.01.28. 13:28

Intézkedő rendőrökre támadt egy csoport a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, a csütörtöki esetről a szoljon.hu számolt be.

Egy autó utasait akarták igazoltatni, mert a sofőr valószínűleg ittas volt. A kocsi három utasa megtagadta az igazoltatást, a sofőr pedig ellenállt a szondáztatásnak. Az autó utasai félbeszakították a rendőrök intézkedését, szidták és megöléssel fenyegették a járőröket, majd elhajtottak a helyszínről.

A rendőrök erősítést kértek, ezután két járőrkocsival a menekülők után igyekeztek, akiket az egyik kenderesi utcában értek utol. Az autóban ülő három férfi közül az egyik két járőrt is megütött, ők mindketten nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedtek. Az autóban ülő másik férfi szintén megütött egy járőrt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, harmadik társuk csak szóban fenyegette az intézkedő rendőröket – tudtuk meg a Szolnoki Nyomozó Ügyészség sajtóreferensétől.

A támadók ököllel estek az akcióban részt vevő négy rendőrnek, akik egyikük ellen gázsprayt vetettek be, mert a támadó megbilincselésekor is agresszív volt. Az atrocitásoknak a további erősítés vetett véget. Az akció során a rendőrök lőfegyvert nem használtak, és egyelőre nem is lehet megállapítani, hogy ez indokolt lett-e volna.

A lármára az utcabeliek is kicsődültek, közülük többen bekiabálásokkal fenyegették a rendőröket. Egyes szemtanúk beszámolója szerint akár nyolcvanan is lehettek, de annyi biztos, hogy tíznél többen voltak. A körülállók büntetőjogi felelősségét még vizsgálják.

Már előzetesben vannak

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a három embert, aki az elmúlt héten intézkedő rendőröket támadott meg Kenderesen – közölte hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az őrizetbe vett három férfi ellen csoportosan, rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik eljárás.