Jolán
2 °C
4 °C

Ertsey Katalin távozik az LMP-ből

2013.03.29. 13:04
A párttagságát korábban felfüggesztő képviselő továbbra is elégedetlen az LMP-ben zajló folyamatokkal, de a parlamentben Schifferékkel marad.

Az Index értesülése szerint a héten Ertsey Katalin is kilépett az LMP-ből. Megkeresésünkre Ertsey megerősítette távozását. Lépését úgy kommentálta, továbbra is érvényesnek tartja, amit párttagsága novemberi felfüggesztésekor írt, mostani kilépésével ezt kívánta nyomatékosítani. „Ami itt történik, az minden, ami ellen ezt a pártot annak idején létrehozták, és ebben mindkét oldal a legszörnyűbb oldalát mutatta ki” - fogalmazott tavaly novemberben a párt tagságának írt levelében a képviselő, amikor még csak felfüggesztette tagságát.

Ertsey párttagságának felfüggesztésére azután került sor, hogy az LMP-n belüli viszály elmérgesedett, a párt kongresszusa nemet mondott az Együtt 2014 mozgalommal való együttműködésre, Jávor Benedek pedig lemondott a frakcióvezetésről. Ezt követően decemberben a képviselő még arról írt blogján, kivárja, mi történik a párttal: „A párttagságomat egyelőre nem tudom helyreállítani. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, látnom kell a gyógyulás jeleit, ez hónapokig is eltarthat.”

Ertsey a frakció megszűnésekor az LMP-sekkel tartva folytatta parlamenti munkáját, tagja lett az LMP hét független képviselőből álló parlamenti csoportjának. Kérdésünkre Ertsey elmondta, a parlamentben továbbra is Schifferékkel fog együtt dolgozni. Schiffer András nem kívánta kommentálni Ertsey távozását. Információink szerint az LMP-ből kilépők által alapított Párbeszéd Magyarországért Pártban nem számítanak rá, hogy Ertsey a jövőben esetleg hozzájuk kívánna csatlakozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?