Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Esélyegyenlőség vagy halál

2013.04.09. 01:15

Július 1-jéig esélyegyenlőségi programot kell készíteniük az önkormányzatoknak, hogy részesüljenek az uniós forrásokból, illetve a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb támogatásokból – olvasható a keddi Népszabadságban.

A lap keddi számában azt írja, hogy a településeknek a mélyszegénységben élők, a romák, a gyermekek, a nők, az idősek és a fogyatékkal élők érdekében kell intézkedéseket kidolgozniuk; a tervnek tartalmaznia kell, hogy az adott önkormányzat milyen eredményt kíván elérni és ki a felelős az intézkedés végrehajtásáért.

A Türr István Képző és Kutató Intézet tájékoztatása szerint a rendelkezés valamennyi településre érvényes, a humántárca háttérintézménye ötven mentort és további ötven asszisztenst képezett ki, hogy ingyenes szakmai segítséget nyújtsanak a programok elkészítéséhez – olvasható a cikkben.