Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nap vakíthatta el a buszsofőrt

2013.04.25. 08:26 Módosítva: 2013-04-25 12:55:34

Halálos buszbaleset történt Baranya megyében, Mánfa és Pécs között csütörtökön reggel negyed nyolc körül, olvasható a police.hu-n.

A Pannon Volán Komló és Pécs közötti, menetrend szerinti járata egy műszaki hiba miatt veszteglő kamionnak ütközött a 66-os főút 8-as kilométerénél, a Mánfa utáni első kanyarban.

A buszon negyvenen utaztak, főleg diákok és Pécsen dolgozók. Az egyik első ülésen utazó középkorú férfi vesztette életét, a bama.hu szerint nyílt lábszártörést szenvedett, és elvérzett. További négy utas és a járművét szerelő teherautósofőr könnyebben megsérült. Két embert a helyszínen láttak el a mentők, a többi sérültet kórházba vitték.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A busz eleje teljesen összeroncsolódott.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, a helyszínelés és mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalomkorlátozás dél körül szűnt meg a 66-os úton.

Valószínű, hogy a felkelő nap fénye vakította el a buszsofőrt, aki későn vette észre az álló teherautót.