Házi őrizetbe került a Hunvald-per fő vádlottja

2013.06.18. 22:24

Több mint 51 hónapnyi előzetes letartóztatás után a Hunvald-per elsőrendű vádlottja:házi őrizetbe került, írja a Népszava online kiadása. A VII. kerület gazdasági bizottságának volt elnökét a Kúria végzése alapján engedték ki a márianosztrai büntetés-végrehajtási intézményből.

A  Kúria a Szegedi Ítélőtábla április 24-i döntését változtatta meg. Az ítélőtábla felülvizsgálati eljárásában akkor úgy határozott, hogy Gál György előzetes letartóztatását – mint legszigorúbb kényszerintézkedést – továbbra is fenn kell tartani. Gál már több mint 4 évet és 3 hónapot töltött börtönben - illetve ebből egy rövid időszakot házi őrizetben -, ami a tavaly februári ítéletben első fokon kiszabott 8 év 6 hónapos börtönbüntetésének már több mint felét jelenti.

A lap közlése szerint áprilisban azért a Szegedi Ítélőtábla döntött, mert a másodfokú eljárásból elfogultsága miatt kizárását kérő főváros helyett Szegedet jelölte ki a Kúria. Az írás szerint az ügyészség amiatt javasolta fenntartani a Gál elleni kényszerintézkedést, hogy tartani lehet a szökéstől, illetve a bűnismétlés veszélyétől is.

A másodrendű vádlott, Hunvald György volt VII. kerületi MSZP-s polgármester után leginkább csak Hunvald-perként emlegetett büntetőügy másodfokú tárgyalása szeptember 5-én kezdődik Szegeden.  • Hírek
  • Bankszámla