Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

A gátak feléről elvitték a homokzsákokat

MTI/Index
2013.06.21. 16:25
A 95 érintett település közül 59-ben a helyreállítással is végeztek - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntek kora délutáni összefoglalójából.

Pest megyében huszonhat településen kellett, illetve kell helyreállítási munkálatokat végezni. Tizennégy településen már befejezték a bontási feladatokat és a fertőtlenítést. Fejér megyében már mindenütt befejezték a fertőtlenítést és a helyreállítást is.

Az árvízi védekezés során lezárt utak 96 százalékát már megnyitották. A korábban lezárt vasútvonalak nagy részét megnyitották, a 3200 lekapcsolt lakásból közül már csak 600-ban nincs áramszolgáltatás. Csütörtökön újabb 33 ember térhetett vissza otthonukba, kevesebb, mint 300 ember maradt kitelepítve.

Győr-Moson-Sopron megye 21 árvízzel érintett településéből 12-ből elvégezték a helyreállítási munkálatokat, Komárom-Esztergomban már csak 5 településen tart a helyreállítás. A megyében kevesebb mint három kilométernyi út van lezárva.

Bács-Kiskun megyében mintegy egymillió homokzsákot használtak fel a védművek megerősítésére. Mostanra ezek jó részét elvitték, hat településen pedig a helyreállítási munkálatokat is befejezték. Öt helyen befejezték a fertőtlenítést is, a korábban elöntött utak mentesítése jelenleg folyamatban van. Tolna megyében hat településből háromban befejezték a munkálatokat, a fertőtlenítéssel is három településen végeztek.

Baranya megyében is megkezdődtek az árvízi védekezés utómunkálatai: Mohácson öt embert kellett korábban kitelepíteni, akik csak a csatornarendszer helyreállítása után költözhetnek haza. Pénteken a mohácsi Duna-parti sétányt lezárták a szennyvízbevezetés helyén. A mérések szerint az ivóvíz minősége mindenhol megfelelő, de a mohácsi és kölkedi háziorvosok fokozottan figyelik a gyomor- és bélrendszeri tünetekkel jelentkező betegeket - zárul az OKF összesítése.  • Vennék
  • Hírek