Felesége válni akart, kétszer fejbe lőtte a lányát

2013.06.21. 12:01

Vádat emeltek a férfi ellen, aki tavaly augusztusban abonyi házukban fejbe lőtte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

A feleségével és közös gyermekükkel Abonyban élő férfi házassága fokozatosan kihűlt, felesége el akart válni. A férfi elhatározta, úgy áll bosszút a válást kezdeményező feleségén, hogy közös gyermeküket megöli, majd magával is végez. Átalakította riasztópisztolyt, hogy éleslőszerrel is lehessen használni, majd tavaly augusztus 27-én a hajnali órákban a hálószobában vele alvó gyereket kétszer fejbe lőtte. Ezután a fegyvert újratöltötte és a saját fejére célzott. A gyerek a helyszínen életét vesztette, a férfi életét megmentették.

Az előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, illetve lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolt apa olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy egy ideig még az is kérdéses volt, életben marad-e, ki tudják-e hallgatni,részt tud-e venni a büntetőeljárásában.

A súlyos koponyasérüléseket szenvedő 43 éves férfira és halott kislányára az éjszakai műszakból hazatérő anya talált rá, ő értesítette a mentőket. A bíróság szeptember 28-án a baleseti intézet kórtermében rendelte el az apa előzetes letartóztatását, miután az orvosok felébresztették a mesterséges altatásból, és kihallgathatóvá vált. Később szállították át a tököli rabkórházba, ahol jelenleg is ápolják.

Az időközben elvégzett szakértői vizsgálat szerint a vádlott beszámítható, bár nem tudni, meddig kell még a tököli rabkórházban maradnia. Mivel előzetes letartóztatásának ideje június 28-án lejárna, a Pest Megyei Főügyészség a vádemeléssel egyidejűleg indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport