Kifosztottak egy automatát Budapest belvárosában

2013.06.27. 11:48 Módosítva: 2013.06.27. 13:25

Több millió forintot vittek el ismeretlenek a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út egyik pénzkiadó automatájából. Az eset az elmúlt éjszaka történt, eddig tisztázatlan körülmények között, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta, a Bajcsy-Zsilinszky úti CBA-üzlet riasztója csütörtök hajnal négy előtt tíz perccel indult be. A helyszínre szinte azonnal kiérkezett az üzlet és az OTP távfelügyelete is. Az üzlet távfelügyelete közölte a boltvezetővel, hogy semmilyen betörésre utaló nyomot nem találtak. Jelezték, hogy az ajtókon, ablakokon nincsenek külsérelmi nyomok, így elhagyják a helyszínt.

A bolt munkatársai reggel 5:50-kor, amikor kinyitották az üzletet, valami büdöset éreztek. Ezután észrevették, hogy az előtérben található automatának a hátulja ki van bontva, és az automata körül üres pénzkazetták fekszenek. Ők értesítették a rendőrséget, akik a boltot lezárták. Az üzlet délután egykor még mindig zárva volt a helyszínelés miatt.

Fodor Attila szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a rablók hol jutottak be a boltba. A bolt alatt ugyanis egy raktárnak használt pince van, így elképzelhető, hogy azért nincsenek betörésre utaló nyomok a bejárati ajtón, mert a betörők a pince felől érkeztek.