Holtan találták meg a Balatonmárián eltűnt fiatalt

2013.08.11. 18:30 Módosítva: 2013.08.11. 18:34

Vasárnap délután találták meg a vízimentők annak a 21 éves éves hahóti (Zala megye) fiatalembernek a holttestét, aki napközben három társával vízibiciklizni indult, majd eltűnt a tóban.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata dél körül kapcsolódott be a Balatoni Vízirendészet kérésére az eltűnt fiatal utáni kutatásba először egy, majd délután még egy hajóval. Mindkét mentőhajón egy-egy vízalatti radarral vizsgálták át a területet. Öt óra előtt nem sokkal, attól a helytől távol, amelyet a fiatalember társai először megjelölték az eltűnést, megtalálták a holttestet.

A vízimentők tájékoztatása szerint hogy a balatonmáriafürdői Nyugati-Övcsatorna melletti strandon négyen mentek vízibiciklizni, de csak hárman jöttek ki. A baleset későbbi áldozata – társai elmondása szerint – úszva akart kijönni a partra, eközben merülhetett el.

Ezen a strandon nem a VMSZ lát el strandi vízimentői szolgálatot, sőt az itt fürdőzők közül többen is állították, hogy itt vízimentői szolgálatot senki sem lát el, olvasható a közleményben.

Az MTI értesülése szerint szombaton a Balatonból egy ismeretlen férfi holttestét is kiemelték Fonyódnál. Az információt a rendőrség nem cáfolta, de részleteket sem közölt.