Egymillió forint nyomravezetői díj

2013.09.19. 15:42

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy nagykőrösi rablógyilkosság kapcsán. Az ismeretlen tettesek szeptember 11-én törtek be a Pest megyei településen lévő családi házba, ahol olyan súlyosan bántalmazták az ott élő 92 éves asszonyt, hogy az áldozat a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe – közölte a Police.hu

A tettesek az ingatlanból eltulajdonított értékekkel elmenekültek.  A nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett lehetséges elkövetőinek egyikéről grafika is készült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon vagy hívja telefonon a  06-1-237-43-39-es számot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A nettó 1 000 000 forint nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.