no

Tatánál leterelik az M1-es forgalmát

2013.12.07. 07:15 Módosítva: 2013.12.07. 09:29

A havazás és a viharos szél miatt le kellett zárni az M1-es autópálya több szakaszát szombaton hajnalban, írja a Police.hu.

A  8.47-es tájékoztatás szerint a Budapest felé vezető forgalmat Tatánál, a 67-es kilométernél az 1-es főútra terelik, a teherautókat pedig félreállítják.

A Budapest felé vezető oldalon a 64-es és az 57-es kilométer között hét kilométeres dugó alakult ki reggel hét órára, közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője.

A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy ne az út szélén, hanem a parkolókban várakozzanak.

A Police.hu fél tíz után pár perccel azt írta, hogy Győr felé zavartalan a forgalom az M1-esen, a személy-és a tehergépjárművek egyaránt közlekedhetnek az autópályán.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tíz óra előtt nem sokkal a Facebook-oldalán közölte, hogy a tatabányai tűzoltó egységek megindították az M1 főváros felé tartó oldalán az újvárosi és óvárosi lehajtó között elakadt kamionokat, és azok el is hagyták az autópályát az óvárosi lehajtónál. A sószórók felszórták a pályatestet, így a Tatabánya-Óváros és a tatai lehajtó között feltorlódott járművek folytathatják útjukat, írták.

A Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott, Széles Sándor azt nyilatkozta az MTI szerint, hogy reményei szerint délre helyreállhat a forgalom az M1-es autópályán. Súlyos baleset nem történt a megyében. Szerinte ahogy a tavaszi havazáskor, most is a főleg balkáni országokból érkező, a téli időjárása rosszul vagy egyáltalán fel sem készített kamionok okozták a problémát.

A helyzet abban is emlékeztet a március 15-ire, hogy most is előfordult: a rendőröknek kellett segítenie a dugóban rekedt betegnek. A Police.hu szerint bajba jutott egy házaspár az M1-esen: a lezárt sztrádánál várakozó kocsiban ülő asszonynak elfogyott az inzulinja. A Készenléti Rendőrség munkatársai kivezették a sorból a járművet, így az asszony időben gyógyszerhez juthatott.

Az út jegesedése miatt terelnek a 82-es főúton Veszprémvarsánynál is.

Győr-Moson-Sopron megye keleti területein több útszakaszon is jeges, síkos a burkolat. Havas latyakos szakaszokra kell számítani a Dunántúlon Szombathely, Sárvár, Mosonmagyaróvár, Tatabánya, Veszprém, Tapolca és Tamási környékén, a keleti országrészben pedig Balassagyarmat, Kecskemét, Kiskunhalas és Szeged környékén.