Tréfából lőtte hasba a villanyszerelőt

2015.02.13. 11:25

Egy érdi építkezésen dolgozó férfi talált egy fegyver, amivel viccből lelőtte az ott dolgozó villanyszerelőt. A Budaörsi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Az ügy egyik vádlottja, egy érdi férfi 15 évvel ezelőtt saját maga készített egy egylövetű, 9 mm-es Flobert töltényt kilövő fegyvert, amit a házuk kamrájában elrejtett. A házat évekig nem lakták, a férfi a fegyverről meg is feledkezett, majd 2013-ban hozzálátott a ház felújításához. A hónapokig tartó építkezésen munkásként dolgozott az ügy másik vádlottja is, aki a bútorok tologatása közben rálelt a fegyverre. Fogta a fegyvert és egyik ujját a fegyver elsütő billentyűjén tartva odament ahhoz a villanyszerelőhöz, aki éppen egy csillárt szerelt fel. Tréfából, hogy megijessze  rákiáltott, ráfogta a fegyvert és meghúzta ravaszt. A fegyver annak ellenére, hogy évek óta használat nélkül hevert elrejtve, működött. A lövedék eltalálta a sértett hastájékát és életveszélyes, a sértett belső szervei maradandó fogyatékosságát eredményező sérüléseket okozott.

A Budaörsi Járási Ügyészség a fegyvert készítő és engedély nélkül tartó férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével, a fegyverrel társára lövő férfit maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport